Miközben... (széljegyzet)

Miközben ellenzéki politikusok arról beszélgetnek, hogy miért rossz a magyar egészségügy, (igen, a 3 cikluson át kormányzó MSZP-s politikusok is panaszkodnak (szájhúzogatós szmájli) ) egy párhuzamos univerzumban Kövér László azzal szédíti a kínai és Európa keleti felének egészségügyi minisztereit, hogy a magyar egészségügy az utóbbi években, azaz a Fidesz-uralom óta, a világ élvonalába küzdötte fel magát.

Hogy a külföldi miniszterek elhiszik-e az évszázad egyik legnagyobb csúsztatását, nem tudni. De az tény, hogy a sors időnként a legelvakultabb Fidesz-szimpatizánsok orrát is beleveri a valóságba, így aztán ezzel a mantrával még őket is nehéz megetetni. 

Az országban már nem igazán van olyan család, akinek ne kellett volna közvetlenül szembesülnie az egészségügy lerohasztásával. Az elmúlt 27 év alatt rengeteg ember meghalt, akiknek alapvetően nem lett volna muszáj. Ők tulajdonképpen életüket és (metaforikusan szólva) vérüket adták azért, mert a pártoknak nem állt érdekében hozzányúlni a siralmas állapotban lévő rendszerhez.

Ha viszont mi, a választók, tényleg ennyire képtelenek vagyunk kikényszeríteni az egészségügy reformját, (Sándor Máriáék esetéből legalábbis így tűnik) akkor nem nehéz belátni, hogy mennyire fölösleges is "teleszülni" a Kárpát-medencét.